Gambar yang memapar kan seorang lelaki tua membawa ibu nya untuk mendapatkan rawatan di hospital telah menyentuh hati jutaan pengguna internet yang melihat gambar ini.
Gambar tersebut  dirakam oleh seorang pelajar institusi pengajian tinggi yang menyaksi kan anak dan ibu itu di Pusat Perubatan Chi Mei di Taiwan . Setelah di muatnaikkan ke internet, gambar itu menjadi popular dan hangat dibicarakan .

Dalam tempoh tiga hari , topik yang paling hangat di bincangkan dalam talian ialah " Siapakah Lelaki Itu ?". Beribu-ribu pengguna internet berusaha mencari identiti lelaki itu .

Pencarian itu berakhir apabila identiti lelaki berusia 62 tahun itu didedahkan . Lelaki yang dikenali Ding Zhu Ji itu merupakan bekas pegawai Biro Penyiasatan Kementerian Kehakiman yang berpangkalan di Tainan.

Bekas rakan sekerja beliau memberitahu Apple Daily.  bahawa Ding memohon untuk bersara awal kerana mahu menj aga ibunya pada tahun 2007 , setahun selepas bapanya meninggal dunia . ( Had umur persaraan wajib di Taiwan ialah 65)

Ibu Ding berusia 85 tahun mengalami ke cederaan di kaki nya bulan lepas dan ketika gambar di atas dirakam , ibu Ding sedang menunggu giliran untuk menerima rawatan susulan. 

"Kami tidak terkejut . Beliau anak  penyayang dan taat kepada ibu bapa," kata seorang bekas rakan sekerja Ding.

Ivan Banovic merasa terkejut semasa per tandingan memasuki minit ke20 kerana tiba - tiba ada sekor kucing berjalan ke arah tiang gol yang dikawal-nya . Banovic ( 25 ) mengangkat haiwan tersebut dengan penuh kasih sayang dan kemudian meletakn ya di tempat selamat berdekatan papan skor gol.

pasangan yang menjaga kucing seperti anak sendiri

dia Zofia Noceti-Klepacka..windsurfer dari poland .. sebelum olimpik di london ber mula dia dah janji dengan diri sendiri dan pada jiran dia kalau aku menang pingat olimpik kali ni aku akan jual..sebab  ??  dia nak tolong jiran dia ..budak berusia 5 tahun yg mengidap penyakit Cystic fibrosis.. 

Dia kenal budak tu semenjak dari budak tu lahir lagi. . Cystic fibrosis is a fata l, chronic disease that targets the lungs and digestive system, causing infections and breathing difficulties, according to the Cystic Fibrosis Foundation ..nama budak sebelah dia tu zuzia ..Z uzia has undergone five operations and her family struggles to pay for the treatments..

Walaupun dia hanya berjaya menang pingat gangsa tetapi hati beliau ni memang emas. .

budak lelaki ni menang $ 1000 dolar dalam satu per tandingan First Clover Leaf Bank's summer Scavenger-Hunt tapi dia tak enjoys beli ps 3 atau basikal ke tapi dia sedekah semua skali kat budak perempuan tu .. jiran dia..budak perempuan tu hidap leukemia ..
ahsow ni kerja kutip sampah di chin a..kira kitar semula ..boleh jual dia jual..semenjak dari 1973 dia dah kutip lebih kurang 30 baby yg dia jumpa dalam tong sampah ..kutip dan bawa balik bela dan besarkan di rumah dia..
petani ni sangat sayang kan isteri dia yg telah mati .. The giant heart formed with 6000 oak trees which Winston Howes planted in memory of his late wife Janet .
sumber:carigold
 


Comments

Fareez
08/19/2013 4:48am

Sedihnya...bukan sedih apa...klu post2 mcm ni xda sapa yg nak peduli... Tapi kalu post pasal artis..berduyun2 komen orang, sampai x larat nak baca komen :(

Reply
08/20/2013 9:15am

fareez , fies agree sangad . mana letaknya nilai keperihatinan & kemanusiaan mereka ?

Reply
ERZILA
08/20/2013 5:38pm

subhanallah..mulia sungguh hati drang2 ni...mudahan lg ramai yg wujud spt drang.....

Reply
kay
08/20/2013 8:59pm

subhanallah..blum tentu lagi hati kita semulia diorg2 nie..sungguh menyentuh hati..moga diberkati allah..^-^

Reply



Leave a Reply